niezwykle chrupiące płatki śniadaniowe musli…
aromatyczne, o cudownie otulającym, zniewalającym smaku, pełne wartościowych składników, bez sztucznych dodatków…
wiadomo: domowe potrawy przygotowane z podstawowych składników nie mają sobie równych. domowa granola jest niezwykle chrupiąca (a o to przecież chodzi w granoli), pełna aromatów i bogactwa smaków… nieporównywalnie pyszniejsza niż którekolwiek musli ze sklepu. możemy użyć ulubionych ziaren i płatków, dobrać składniki według własnych preferencji. istotą jest upieczenie płatków na złoto, magiczne przeistoczenie miękkiej mieszanki w chrupiące, zachęcające kruszynki.
przygotować granolę łatwo, warto spróbować. chwila pracy wieczorem, kilka spojrzeń do piekarnika – i mamy gotowe przepyszne śniadanie, na kilka dni – o ile zdołacie się oprzeć, żeby nie zjeść za dużo naraz…
idealnie pasuje do jogurtu albo mleka, albo… do chrupania w charakterze przekąski (jest tak pyszna).
chrupaliśmy wczoraj na kolacje…chrupiemy dzisiaj na śniadanie…pyszna!! chyba uzależnia…tak jak ten blog zresztą 🙂
do czego używasz jeszcze oleju kokosowego ?
dziękuję za miłe słowa.
cieszę się, że granola smakuje.
olej kokosowy to mój podstawowy tłuszcz do pieczenia – do wypieków używam tylko olej kokosowy albo masło klarowane (masło ghee). to też dwa najzdrowsze tłuszcze do zastosowań „gorących”. jest olej kokosowy rafinowany, który można tez używać do smażenia.