przepisy: pasty | dania, które nas przekonały, urzekły, zachwyciły.... wszystkie przepisy zostały faktycznie zrealizowane, zazwyczaj wielokrotnie, czasem z modyfikacjami. wszelkie porady pochodzą z własnych konkretnych doświadczeń, a opinie są oczywiście subiektywne.
- All309
- ! FIT90
- bezglutenowe191
- Boże Narodzenie43
- chleby i chlebki25
- ciasta i ciastka88
- cytrusowe32
- dania główne32
- desery53
- dodatki48
- Italia na talerzu24
- jesienne43
- lato na stole94
- lody14
- lunch29
- muffiny26
- napoje9
- orzechowe23
- owocowe94
- pasty22
- przekąski51
- przetwory37
- przyprawy2
- ryby i seafood11
- sałatki30
- śniadaniowe64
- sosy3
- superfoods9
- słodycze19
- vegan114
- Walentynki1
- warzywa ukryte33
- warzywne104
- WASZE ULUBIONE { najpopularniejsze }7
- wędliny5
- Wielkanoc33
- wiosna, ach to Ty!31
- zero waste19
- zupy9
Post powstał z miłości do Kalabrii i włoskiego gotowania, w ramach testowania Thermomixa 6, dziękuję serdecznie Anna Stachowicz!
przygotowałam dla Was wyliczenie procentowe zawartości składników w domowym kremie oraz porównanie ze składem sklepowej nutelli:
przygotowanie wszystkie składniki miksuję razem w malakserze. pesto jest gęste, konsystencji stałej. idealne na chleb, grzankę, bruchettę… jeśli miałoby być użyte w charakterze sosu do makaronu – dodałabym oliwy.