chipsy z jarmużu By

chipsy z jarmużu

chipsy z jarmużu

 

 

 

 

coś czego nie ma:
zdrowa, pyszna przekąska,
zdrowe pełnowartościowe chipsy… z jarmużu!
i bardzo, bardzo łatwe do przygotowania.
(to bardziej sposób, niż przepis.)

składniki:

  • jarmuż
  • oliwa
  • czosnek
  • sól, pieprz, odrobina chili
  • ulubione zioła

przygotowanie

usunęłam twarde środki liści (głąby, czy łodyżki), jarmuż podzieliłam na małe kawałki – im mniejsze, tym lepiej.
ułożyłam luźno na blaszce, na papierze do pieczenia. dodałam przeciśnięte przed praskę ząbki czosnku. oprószyłam solą i pieprzem, posypałam suszonym rozmarynem i papryką wędzoną, odrobiną chili. skropiłam oliwą, delikatnie.

piekłam w 150 stopniach 12 minut, po 7 już sprawdzałam – łatwo przypalić.

 

smacznego!

 

podobało Ci się, zgadzasz się, masz inne zdanie? napisz!

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.