przepisy: przetwory |  dania, które nas przekonały, urzekły, zachwyciły.... wszystkie przepisy zostały faktycznie zrealizowane, zazwyczaj wielokrotnie, czasem z modyfikacjami. wszelkie porady pochodzą z własnych konkretnych doświadczeń, a opinie są oczywiście subiektywne.

farsz z kapusty i grzybów . wigilijny . najlepszy

przygotowuję zazwyczaj podwójną porcję jakoś tydzień przed świętami { żeby zdjąć sobie z głowy jedną ze spraw tuż przed } i zamrażam w 2 pojemnikach. jedną porcję zużywam do wigilijnych krokietów. druga czeka spokojnie w zamrażalniku, aby ukoić nas któregoś wieczora… najczęściej zapakowana w sakiewkę z ciasta francuskiego, albo w…

superszybkie niezwykłe antipasti . stół przekąskowy we włoskim stylu

pamiętacie jak zachwycałam się produktami z południa Włoch, z apulijskich manufaktur ? { Apulia – region na południu Włoch, obejmujący obcas italiańskiego buta }  to cudowne warzywa, pełne południowego słońca, uprawiane w sposób naturalny. zamknięte w słoikach, w towarzystwie pysznej oliwy i kompozycji przypraw… naturalne składniki, tradycyjne…