domowa granola na dobry początek dnia  By

domowa granola na dobry początek dnia

niezwykle chrupiące płatki śniadaniowe musli…
aromatyczne, o cudownie otulającym, zniewalającym smaku, pełne wartościowych składników, bez sztucznych dodatków…

wiadomo: domowe potrawy przygotowane z podstawowych składników nie mają sobie równych. domowa granola jest niezwykle chrupiąca (a o to przecież chodzi w granoli), pełna aromatów i bogactwa smaków… nieporównywalnie pyszniejsza niż którekolwiek musli ze sklepu. możemy użyć ulubionych ziaren i płatków, dobrać składniki według własnych preferencji. istotą jest upieczenie płatków na złoto, magiczne przeistoczenie miękkiej mieszanki w chrupiące, zachęcające kruszynki.

przygotować granolę łatwo, warto spróbować. chwila pracy wieczorem, kilka spojrzeń do piekarnika – i mamy gotowe przepyszne śniadanie, na kilka dni – o ile zdołacie się oprzeć, żeby nie zjeść za dużo naraz…
idealnie pasuje do jogurtu albo mleka, albo… do chrupania w charakterze przekąski (jest tak pyszna).

domowa granola – przepis

granola słoje

2 komentarze

  1. nowo upieczona sąsiadka

    chrupaliśmy wczoraj na kolacje…chrupiemy dzisiaj na śniadanie…pyszna!! chyba uzależnia…tak jak ten blog zresztą 🙂
    do czego używasz jeszcze oleju kokosowego ?

    1. dziękuję za miłe słowa.
      cieszę się, że granola smakuje.
      olej kokosowy to mój podstawowy tłuszcz do pieczenia – do wypieków używam tylko olej kokosowy albo masło klarowane (masło ghee). to też dwa najzdrowsze tłuszcze do zastosowań „gorących”. jest olej kokosowy rafinowany, który można tez używać do smażenia.

podobało Ci się, zgadzasz się, masz inne zdanie? napisz!